The pink elephant from India!

Förra veckan köpte jag en liten present till min nära väns dotter som nyss fyllt 1år. En liten elefant som är gjord av tidigare leprasjuka i Indien. De har fått en möjlighet att få en inkomst, trots att de förmodligen setts som omöjliga fall att någonsin få möjlighet att jobba för en egen inkomst.

Jag gillar när man kan köpa något där man vet historien bakom det man handlar. Presenten är inte massproducerad i en storfabrik där människor tvingas arbeta långa tunga arbetsdagar utan den är gjord av människor som fått en andra chans i livet. Trots sin leprasjukdom vilket jag antar stänger ute en ur ett samhälle fått en chans att få stå på egna ben och arbeta. Och ett plus i kanten var att elefanten var rosa för rummet är inrett i massor av rosa!

A pink elephant made by physically challenged people. Perfect gift for my friends little girl who just turned 1 years old. I love when you can buy things that not only is a present but also support the person who made the product. And one more good thing, it will match the room that is mostly decorated in pink!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: